Om te kunnen boeken bij sneleentaxi moet javascript aan staan.

Informatie en updates over het coronavirus (COVID-19)

De maatregelen die wij tot nu toe hebben genomen

Update 1 september 2020

De laatste maanden is er een hoop veranderd in Nederland, en dit geldt ook voor taxivervoer. Zo mogen inmiddels weer alle plaatsen in de taxi bezet worden en zijn mondkapjes in veel gevallen verplicht. Voor de meest gestelde vragen over taxivervoer tijdens de corona-maatregelen, verwijzen we je naar onze veelgestelde vragen.

Wij houden de ontwikkelingen uiteraard nauwgezet in de gaten en passen waar nodig de veelgestelde vragen-pagina aan.


Lees hieronder ons nieuwsbericht van 23 april 2020:

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep en heeft veel invloed op het openbare leven. Vanuit de overheid wordt aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij scharen ons achter de overheidsmaatregelen. Moet je toch echt het huis uit, dan staat sneleentaxi graag voor je klaar om je op een veilige manier te vervoeren.

De veiligheid en het welzijn van onze chauffeurs, passagiers en personeel is onze grootste prioriteit. De situatie rondom het coronavirus houden we continu in de gaten en we nemen maatregelen waar nodig. Hieronder enkele maatregelen die wij inmiddels genomen hebben.


20 minuten van tevoren boeken 20 minuten van tevoren boeken

Vanwege de coronacrisis hebben we het mogelijk gemaakt om tot 20 minuten van tevoren te boeken. We begrijpen namelijk dat mensen nu niet ver vooruit kunnen kijken. Normaal gesproken geldt er een spoedboekingstoeslag wanneer een rit binnen 24 uur plaatsvindt, deze is er nu vanaf gehaald.

Aantal personen in de taxi Aantal personen in de taxi

Er zijn vanuit de overheid diverse maatregelen genomen. Een daarvan is dat er niet meer dan drie mensen bij elkaar mogen zitten als ze niet binnen hetzelfde huishouden wonen. Om die reden hebben wij bij het aantal passagiers een maximum gezet op drie personen. Mocht je toch met meer personen vervoerd willen worden, dan dien je meerdere taxi’s te boeken.

Inzetten voor zorgvervoer Inzetten voor zorgvervoer

In deze lastige tijd hebben wij besloten ons in te zetten voor zorgvervoer. Zo zijn wij samenwerkingen gestart met diverse ziekenhuizen. Wij hebben het inmiddels mogelijk gemaakt om coronapatiënten te vervoeren van en naar Gelre Ziekenhuizen en het LUMC. Hier zullen spoedig meerdere ziekenhuizen aan toegevoegd worden. Vraag in onze chat naar de mogelijkheden.

Chauffeurs Chauffeurs

Onze chauffeurs worden voortdurend op de hoogte gesteld van de maatregelen en wat zij zelf kunnen doen om vervoer zo veilig mogelijk te houden. Kijk hier voor de richtlijnen die wij volgen voor veilig en verantwoord taxi- en zorgvervoer.

Personeel sneleentaxi Personeel sneleentaxi

Sinds 12 maart werkt al het personeel van sneleentaxi vanuit huis. Ook vanuit huis zijn we gewoon beschikbaar voor vragen via de chatfunctie op de website of via de mail. Om goed contact te onderhouden, bellen we regelmatig met elkaar en doen we de office-workout en vrijdagmiddagborrel vanuit huis.