Om te kunnen boeken bij sneleentaxi moet javascript aan staan.

Provincie Utrecht steunt sneleentaxi met ton groeigeld

Subsidie voor sneleentaxi wegens CO₂-reductie

Sneleentaxi strijdt voor minder CO₂-uitstoot. In deze strijd hebben wij nu steun gekregen van de provincie Utrecht, middels een subsidie van 100 duizend euro uit het Groen, Gezond, Slim fonds van het Economic Board Utrecht (EBU). Dit fonds is bedoeld voor Utrechtse bedrijven die inspelen op de vraag naar gezond leven en een investering ophalen via crowdfunding.

Wij ontvangen deze subsidie dankzij onze bijdrage aan CO₂-reductie. Door de inzet van slimme technologie worden via ons innovatieve boekingsplatform namelijk vele loze kilometers - en daarmee overbodige CO₂-uitstoot - bespaard. Met ons platform mikken wij op een besparing van ruim 2 miljoen kilometer in 2021.

De subsidie wordt gegeven in de vorm van een lening, bovenop de ruim 460 duizend euro die we hebben opgehaald met onze crowdfunding-campagne via Symbid. Wij willen bij deze de provincie Utrecht bedanken voor hun vertrouwen. Daarnaast zijn wij er natuurlijk erg trots op dat wij door de overheid erkend worden als een van de bedrijven die daadwerkelijk het verschil gaan maken de komende jaren.