Om te kunnen boeken bij sneleentaxi moet javascript aan staan.

Regel eenvoudig je PGB taxivervoer

Een pgb (persoonsgebonden budget) is bedoeld voor mensen die door een beperking, ziekte of ouderdom zorg nodig hebben. Ook het vervoer van en/of naar zorginstellingen kan bekostigd worden uit het pgb. Wanneer je (zorg)vervoer nodig hebt en beschikt over een indicatie om vervoer uit het pgb te bekostigen, kan dit eenvoudig bij sneleentaxi worden aangevraagd. Je bent bij ons aan het juiste adres als je vervoer nodig hebt en beschikt over een pgb uit de Wlz, Wmo, Jeugdwet of Zorgverzekeringswet. Ook als je nog geen indicatie hebt, helpen we je graag verder.

Wij sturen altijd een privé taxi. Er zullen onderweg dus geen andere passagiers worden opgehaald of afgezet, zodat je altijd snel naar je bestemming kunt reizen. Ook voor spoedaanvragen ben je bij sneleentaxi aan het juiste adres: onze taxi's kunnen tot 20 minuten van tevoren geboekt worden.

Op deze pagina lees je meer over hoe wij te werk gaan, kun je informatie opvragen over de vergoeding van de vervoerskosten en kan het benodigde zorgvervoer online worden aangevraagd.

Je wordt veilig naar je bestemming gebracht, wat je bestemming ook is.

Sneleentaxi beschikt over het TX-keurmerk, het officiële landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer.

Wij leveren zorgvervoer op maat

Lokale chauffeurs

Door ons grote netwerk van lokale chauffeurs kan er van en naar iedere zorglocatie in heel Nederland een taxi geboekt worden.

TX-Keurmerkhouder

Sneleentaxi beschikt over het TX-keurmerk: het officiële landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer. Jaarlijks worden wij onafhankelijk getoetst op de landelijke kwaliteitseisen.

Persoonlijke aandacht

Wij staan écht voor je klaar. Er zijn geen lange wachtrijen, dus je komt snel in contact met onze medewerkers voor al je vragen. Daarnaast staan onze chauffeurs voor je klaar om je te ondersteunen tijdens de rit.

Veilig privé vervoer

Veiligheid staat voorop bij onze chauffeurs. Je krijgt altijd een privé taxi die je veilig naar je bestemming brengt.

Nette facturen

Het is mogelijk om het zorgvervoer op rekening te bestellen. Maandelijks versturen wij een verzamelfactuur van alle geboekte ritten voor (eventuele) declaratie.

Korte aanrijtijden

Door de inzet van privé vervoer en lokale chauffeurs, reis je altijd snel van en naar je bestemming. Je wordt opgehaald op het gekozen tijdstip en er zullen onderweg geen andere passagiers worden opgehaald of afgezet.

Veilig en vertrouwd vervoer naar iedere zorglocatie in Nederland

Vaak komt er bij het regelen van vervoer vanuit het pgb een hoop kijken. Graag helpen we om dit zo eenvoudig mogelijk voor jou te maken. Als er ondersteuning nodig is of als iets nog niet helemaal duidelijk is, begrijpen wij heel goed dat het fijn is om persoonlijk contact te hebben. Ons support team staat voor je klaar om je te helpen bij al je vragen of met het aanvragen van het zorgvervoer.

In veel gevallen zijn het familieleden of cliëntondersteuners die de hulpvrager begeleiden in het regelen van vervoer. Zowel hulpvragers met en zonder indicatie zijn welkom bij ons. We zullen met jou de persoonlijke situatie bespreken en vanuit daar de verschillende mogelijkheden doornemen. Wanneer je op zoek bent naar vervoer dat wordt bekostigd uit het pgb, dan ontvang je bij ons vrijblijvend een offerte voor deze vervoerskosten. Ook helpen we bij het opstellen van de juiste zorgovereenkomst.

Ook behandelen wij met regelmaat aanvragen die geregeld worden via zorg in natura (ZIN). Bij zorg in natura bepaald de gemeente, het zorgkantoor of de zorgverzekeraar of wij jouw aanvraag voor vervoer kunnen uitvoeren.

Wanneer je op zoek bent naar vervoer van of naar de dagbesteding, kun je voor meer informatie de pagina over ons taxivervoer naar de dagbesteding raadplegen.

PGB vervoer of informatie aanvragen

Ben jij op zoek naar taxivervoer dat wordt bekostigd uit het PGB of wil je graag meer informatie? Wanneer je op de onderstaande knop klikt, kun je je laten informeren en het benodigde taxivervoer aanvragen.

Middels dit chatgesprek helpen we je graag wanneer:

  • je vervoer nodig hebt vanuit het PGB, dit vergoed krijgt en hiervoor een indicatie hebt;
  • je vervoer nodig hebt vanuit het PGB, dit vergoed krijgt en hiervoor nog geen indicatie hebt;
  • je vervoer nodig hebt, maar nog niet over een PGB indicatie beschikt;
  • je vervoer nodig hebt voor een cliënt die onder bewindvoering staat wat bekostigd kan worden uit het PGB;
  • je vrijblijvend informatie wilt over vraagstukken met betrekking tot vervoer met of zonder een PGB budget, of over onze dienstverlening. Bijvoorbeeld over onze werkwijze, tarieven of vergoedingen.
PGB vervoer aanvragen / informatie opvragen

Ervaringen uit de praktijk

Cees, bewindvoerder

"Als hulpverlener heb ik voor een cliënt vervoer van en naar de dagbesteding vanuit het Pgb uitgezocht. Na drie verschillende contacten te hebben gelegd, is er voor sneleentaxi gekozen vanwege een combinatie van prettig persoonlijk contact en nette ritprijzen."

Ahlam, hulpvrager met Pgb-Wlz indicatie

"Drie keer per week reis ik met sneleentaxi van en naar mijn woonlocatie bij Philadelphia en dit bevalt erg goed. Het personeel is super vriendelijk en als er iets verandert moet worden in de boeking is dit geen probleem. Sinds ik gebruik maak van sneleentaxi komt de taxi altijd op tijd, wat voorheen niet het geval was. Hier ben ik blij mee!"

Hilda, PGB consulent

"Mijn cliënt Bart wordt op de dinsdagen en donderdagen naar de dagbesteding gebracht door sneleentaxi. De zorgovereenkomst is in overleg met elkaar opgesteld en via de Mijn Pgb omgeving ter controle ingediend bij het zorgkantoor. De kennis van zaken, capabele chauffeurs en het plezierig contact wordt erg goed bevallen."

Wij werken onder andere samen met:

Veelgestelde vragen

Contact

Heb je vragen, kom je ergens niet helemaal uit of wil je zorgvervoer aanvragen? Neem contact op met een van onze medewerkers.

Open chat+31 85 303 6816zorgvervoer@sneleentaxi.nl