Om te kunnen boeken bij sneleentaxi moet javascript aan staan.

Zorgvervoer

Regel eenvoudig je zorgtaxi

Wij bieden zorgvervoer op maat aan iedereen die dat nodig heeft. Dankzij ons netwerk van aangesloten en betrouwbare chauffeurs staan wij in heel Nederland voor je klaar. We rijden van en naar ziekenhuizen, verpleeghuizen, dagbesteding, revalidatiecentra en alle overige locaties waar (medische) zorg plaatsvindt. Ook voor spoedaanvragen ben je bij sneleentaxi aan het juiste adres: onze taxi’s kunnen tot 20 minuten van tevoren geboekt worden. Bij sneleentaxi krijg je altijd een privé taxi.

In veel gevallen kan men aanspraak maken op vergoeding van de vervoerskosten van benodigd zorgvervoer, bijvoorbeeld vanuit het persoonsgebonden budget (pgb), de Wet langdurige zorg (Wlz) of de zorgverzekeringswet (Zvw). Hiervoor ontvangt men een machtiging of indicatie van de gemeente, zorgkantoor of zorgverzekeraar. Op onze website lees je meer over hoe wij te werk gaan, kun je informatie opvragen over eventuele vergoeding van de vervoerskosten en kan het benodigde zorgvervoer online worden aangevraagd.

Vaak komt er bij het regelen van zorgvervoer en de eventuele vergoeding van de vervoerskosten genoeg kijken. Graag helpen we om dit zo eenvoudig mogelijk voor jou te maken. Als er ondersteuning nodig is of als iets nog niet helemaal duidelijk is, begrijpen wij heel goed dat het fijn is om persoonlijk contact te hebben. Ons zorgvervoer support team staat voor je klaar om je te helpen bij al je vragen of met het aanvragen van het zorgvervoer.

Je wordt veilig naar je bestemming gebracht, wat je bestemming ook is.

Sneleentaxi beschikt over het TX-keurmerk, het officiële landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer.

Onze meest voorkomende typen zorgvervoer

Ziekenvervoer

Met ons ziekenvervoer rijden wij van en naar ziekenhuizen, dagbehandelingen, zorgverleners en overige zorginstellingen. Dit gebeurt in een privé taxi, zodat je altijd snel naar je bestemming reist.

Vervoer naar de dagbesteding

Veel hulpbehoevenden die dagbesteding hebben, zijn zelf niet in staat om naar de locatie van de dagbesteding te verplaatsen. Met onze dienstverlening reizen hulpbehoevenden onbezorgd van en naar de dagbesteding.

PGB vervoer

Een persoonsgebonden budget is bedoeld voor mensen die door een beperking, ziekte of gebrek als gevolg van ouderdom zorg nodig hebben. Ook wanneer je nog geen indicatie hebt, helpen we je graag verder.

Wlz vervoer

Wanneer je vervoer nodig hebt en beschikt over een Wlz-indicatie, dan kun je bij sneleentaxi eenvoudig het benodigde vervoer aanvragen. Ook als je nog geen indicatie hebt, helpen we je graag met de vervolgstappen.

Arbeidsgerelateerd vervoer

Medewerkers die vanwege een ziekte, handicap of beperking niet in staat zijn om zelfstandig te reizen, kunnen gebruik maken van sneleentaxi. Bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer of tijdens re-integratietrajecten.

Vervoer voor jeugd

Voor kinderen met een vervoersvraag, verzorgen wij het taxivervoer van en naar hun bestemming. Wij werken met ervaren, deskundige en vriendelijke chauffeurs die op tijd komen en voldoen aan de kwaliteitseisen.

Ook voor alle overige typen zorgvervoer ben je bij sneleentaxi aan het juiste adres. Staat het zorgvervoer dat jij nodig hebt hier niet genoemd? Neem dan hier contact met ons op, en wij zullen je persoonlijk helpen met de aanvraag voor het benodigde zorgvervoer.

Wij leveren zorgvervoer op maat

Lokale chauffeurs

Door ons grote netwerk van lokale chauffeurs kan er van en naar iedere zorglocatie in heel Nederland een taxi geboekt worden.

TX-Keurmerkhouder

Sneleentaxi beschikt over het TX-keurmerk: het officiële landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer. Jaarlijks worden wij onafhankelijk getoetst op de landelijke kwaliteitseisen.

Persoonlijke aandacht

Wij staan écht voor je klaar. Er zijn geen lange wachtrijen, dus je komt snel in contact met onze medewerkers voor al je vragen. Daarnaast staan onze chauffeurs voor je klaar om je te ondersteunen tijdens de rit.

Veilig privé vervoer

Veiligheid staat voorop bij onze chauffeurs. Je krijgt altijd een privé taxi die je veilig naar je bestemming brengt.

Nette facturen

Het is mogelijk om het zorgvervoer op factuurbasis te bestellen. Maandelijks versturen wij een verzamelfactuur van alle geboekte ritten voor (eventuele) declaratie.

Korte aanrijtijden

Door de inzet van privé vervoer en lokale chauffeurs, reis je altijd snel van en naar je bestemming. Je wordt opgehaald op het gekozen tijdstip en er zullen onderweg geen andere passagiers worden opgehaald of afgezet.

Veilig en vertrouwd vervoer naar iedere zorglocatie in Nederland

Team planning, zorginstelling RMA

"We plannen dagelijks door heel Nederland ritten in bij sneleentaxi. Vaak wordt dit vooruit besteld, maar ook met spoed wanneer er haast geboden is, zoals een ziekenhuis-, huisarts- of corona testafspraak. Het feit dat dit type vervoer bij sneleentaxi mogelijk is, met behoud van haar korte aanrijtijden, maakt dat zij bijzonder wenselijk zijn binnen het zorgvervoer landschap."

Team vervoer, zorgverzekeraar DSW

"Wij zijn zeer tevreden met het ziekenvervoer door de chauffeurs van sneleentaxi. Onze verzekerden worden professioneel van en naar zorglocaties door heel Nederland gebracht. Wij zijn erg te spreken over de goede bereikbaarheid, de korte aanrijtijden en dat verzekerden in een privé taxi vervoerd worden."

Team Operations, regionaal zorgkantoor

"Wij werken nauw samen met sneleentaxi. Doordat ze in het bezit zijn van het TX-keurmerk en daarbij de ervaring hebben bij het opzetten van zorgovereenkomsten, kan er in veel gevallen aanspraak worden gemaakt op vervoer vanuit bijvoorbeeld het PGB of Wlz."

Wij werken onder andere samen met::

Zorgtaxi online bestellen

Boek eenvoudig je taxirit

Indien je eenmalig - en niet voor langere periode - zorgvervoer nodig hebt, kun je hier eenvoudig een zorgtaxi bestellen. Je berekent vooraf de prijs van de privé taxi en betaalt de boeking online in je vertrouwde bankomgeving. Na de betaling ontvang je per e-mail de gegevens van je vervoerder en de factuur van je boeking voor eventuele declaratie.

Wanneer je voor langere periode zorgvervoer nodig hebt, kun je hier contact met ons opnemen. Ons support team staat klaar om je te helpen bij de aanvraag van je zorgvervoer.

Veelgestelde vragen

Contact

Heb je vragen, kom je ergens niet helemaal uit of wil je zorgvervoer aanvragen? Neem contact op met een van onze medewerkers

Open chat+31 85 303 6816zorgvervoer@sneleentaxi.nl