Om te kunnen boeken bij sneleentaxi moet javascript aan staan.

Regel eenvoudig je ziekenvervoer taxi

Zittend ziekenvervoer is het vervoer van en naar een ziekenhuis, zorgverlener, instelling of dagbehandeling. Met onze ziekenvervoer taxi's rijden wij van en naar zorginstellingen in heel Nederland. Dit gebeurt altijd in een privé taxi. Er zullen onderweg dus geen andere passagiers worden opgehaald of afgezet, zodat je altijd snel naar je bestemming reist. Ook ben je voor spoedaanvragen bij sneleentaxi aan het juiste adres: onze taxi's kunnen tot tot 20 minuten van tevoren geboekt worden.

In veel gevallen kan men aanspraak maken op vergoeding van het (zittend) ziekenvervoer. Op deze pagina lees je meer over hoe wij te werk gaan, kun je informatie opvragen over eventuele vergoeding van de vervoerskosten en kan het benodigde ziekenvervoer online worden aangevraagd.

Je wordt veilig naar je bestemming gebracht, wat je bestemming ook is.

Sneleentaxi beschikt over het TX-keurmerk, het officiële landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer.

Wij leveren zorgvervoer op maat

Lokale chauffeurs

Door ons grote netwerk van lokale chauffeurs kan er van en naar iedere zorglocatie in heel Nederland een taxi geboekt worden.

TX-Keurmerkhouder

Sneleentaxi beschikt over het TX-keurmerk: het officiële landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer. Jaarlijks worden wij onafhankelijk getoetst op de landelijke kwaliteitseisen.

Persoonlijke aandacht

Wij staan écht voor je klaar. Er zijn geen lange wachtrijen, dus je komt snel in contact met onze medewerkers voor al je vragen. Daarnaast staan onze chauffeurs voor je klaar om je te ondersteunen tijdens de rit.

Veilig privé vervoer

Veiligheid staat voorop bij onze chauffeurs. Je krijgt altijd een privé taxi die je veilig naar je bestemming brengt.

Nette facturen

Het is mogelijk om het zorgvervoer op rekening te bestellen. Maandelijks versturen wij een verzamelfactuur van alle geboekte ritten voor (eventuele) declaratie.

Korte aanrijtijden

Door de inzet van privé vervoer en lokale chauffeurs, reis je altijd snel van en naar je bestemming. Je wordt opgehaald op het gekozen tijdstip en er zullen onderweg geen andere passagiers worden opgehaald of afgezet.

Veilig en vertrouwd vervoer naar iedere zorglocatie in Nederland

Vaak komt er bij het regelen van ziekenvervoer en de eventuele vergoeding van de vervoerskosten een hoop kijken. Graag helpen we om dit zo eenvoudig mogelijk voor jou te maken. Als er ondersteuning nodig is of als iets nog niet helemaal duidelijk is, begrijpen wij heel goed dat het fijn is om persoonlijk contact te hebben. Ons support team staat voor je klaar om je te helpen bij al je vragen of met het aanvragen van het ziekenvervoer.

Ons ziekenvervoer wordt ingezet voor:

 • oncologische behandelingen (o.a. radiotherapie, chemotherapie);
 • geriatrische revalidatiezorg;
 • dagbehandelingen;
 • nierdialysepatiënten naar dialysecentra;
 • rolstoelvervoer voor rolstoelgebruikers;
 • interklinisch vervoer tussen ziekenhuizen of zorginstellingen;
 • patiënten met somatische problematiek of lichamelijke handicap;
 • patiënten met een blijvend beperkt gezichtsvermogen;
 • en alle overige medische behandelingen.

Ziekenvervoer of informatie aanvragen

Ben jij op zoek naar ziekenvervoer of wil je graag meer informatie? Wanneer je op de onderstaande knop klikt, kun je je laten informeren en het benodigde ziekenvervoer aanvragen.

Ook als je ziekenvervoer nodig hebt maar nog geen machtiging beschikt, informeren we je graag over de te doorlopen vervolgstappen.

Middels dit chatgesprek helpen we je graag wanneer:

 • je het ziekenvervoer vergoed krijgt en bent gemachtigd;
 • je ziekenvervoer nodig hebt, dit vergoed krijgt en nog niet bent gemachtigd;
 • je ziekenvervoer nodig hebt en geen recht hebt op vergoeding;
 • je ziekenvervoer nodig hebt, en dit op een andere manier vergoed krijgt;
 • je vrijblijvend informatie wilt over vraagstukken met betrekking tot ziekenvervoer of over onze dienstverlening. Bijvoorbeeld over onze werkwijze, tarieven of vergoedingen.
Ziekenvervoer aanvragen / informatie opvragen

Ervaringen uit de praktijk

Team planning DSW

"Wij zijn zeer tevreden met het ziekenvervoer door de chauffeurs van sneleentaxi. Onze verzekerden worden professioneel van en naar zorglocaties door heel Nederland gebracht. Wij zijn erg te spreken over de goede bereikbaarheid, de korte aanrijtijden en dat verzekerden in een privé taxi vervoerd worden."

Jannie, verzekerde bij CZ

"Mijn man kon vanwege COVID niet bij een gecontracteerde vervoerder terecht maar moest vanwege een dialyse-afspraak wel naar het ziekenhuis. Gelukkig heeft sneleentaxi ons naar alle tevredenheid geholpen en is alles netjes vergoed."

Joop, verzekerde bij VGZ

"We maken gebruik van een restitutiepolis waarbij we vrij zijn als verzekerde om te kiezen welke zorgverlener we willen. Na het lezen van de positieve recensies en de prettige telefonische kennismaking, hebben we voor sneleentaxi gekozen."

Wij werken onder andere samen met:

Veelgestelde vragen

Contact

Heb je vragen, kom je ergens niet helemaal uit of wil je zorgvervoer aanvragen? Neem contact op met een van onze medewerkers.

Open chat+31 85 303 6816zorgvervoer@sneleentaxi.nl